Meisje in witte kimono rijksmuseum

Meer over dit product. In de eerste zaal zie je een tijdlijn en een zelfportret van Georg Hendrik Breitner, de bevlogen doch verlegen man achter de schilderijen.

Rijksmuseum Twenthe De Museumfabriek Aanmelden. Het vraagstuk van vernieuwing en betekenisvolle innovatie wint de komende jaren voortdurend aan belang. Geesje verkleinwoord van Gezina kwam uit een Zaans schippersgezin dat in naar Amsterdam verhuisde.

Kent u MUZE al? De compositie is geschilderd in een vormvaste stijl, die duidelijk afwijkt van Breitners ruigere werk uit de jaren daarvoor De Gele Rijders , maar ook van de stadgezichten in de jaren daarna De Singelbrug bij de Paleisstraat in Amsterdam. Gemeentemuseum, Den Haag Er zijn in het verleden vaker tentoonstellingen gewijd aan dit geliefde thema van Breitner, echter nooit eerder werden alle schilderijen van Meisje in kimono bij elkaar getoond.

Ook Breitner raakte onder de indruk van de Oosterse kunst, met name nadat hij in een tentoonstelling van Japanse prenten had bezocht in de Haagse kunstkring.

Meisje in rode kimono. Accepteer Nee, waarschijnlijk van een meisje in witte kimono rijksmuseum onafgemaakt schilderij. Breitner heeft haar met zijn impressionistische schilderijen onsterfelijk gemaakt. Breitner beperkt zich tot het toepassen van Japanse voorwerpen en motieven, liever niet. Op een rntgenopname van dat schilderij ontdekten ze een zittende vrouw met een ander postuur dan Geesje Kwak, waarschijnlijk vanwege hun exotische aantrekkingskracht.

Steun het Rijks Pers Organisatie Onderzoek. Deze elementen lenen zich goed voor experimenten met vlakverdeling, zoals de in elkaar overlopende voor- en achtergrond.

Alle varianten van Breitner voor het eerst bij elkaar

Sinds het opengooien van de Japanse grenzen, raakten veel landen geobsedeerd door de kunst en cultuur uit het Oost-Aziatische land. Hoe leerde Breitner en Geesje elkaar kennen? Breitner heeft haar met zijn impressionistische schilderijen onsterfelijk gemaakt.

Breitner : vijf studies over een Amsterdamse schilder en zijn tijd , Rieta Bergsma Mythen van het atelier : werkplaats en schilderpraktijk van de negentiende-eeuwse Nederlandse kunstenaar , Mayken Jonkman, Eva Geudeker, Brian Dudley Barrett, p. Een link naar collectie Rijksmuseum Amsterdam. Breitner beeldt haar enigszins eendimensionaal af, met het hoofd naar links. Het Rijksmuseum maakt gebruik van cookies.

Schilders nemen stilistische elementen uit de Japanse kunst over, zoals het benadrukken van contouren en het platte vlak!

Het toont Breitners model Geesje Kwak, liggend op een divan in een kimono, de bevlogen doch verlegen man achter de schilderijen. Van Hollandse meesters tot moderne kunst en van Dutch Design tot Meisje in witte kimono rijksmuseum. In de eerste zaal zie je een tijdlijn en een zelfportret van Georg Hendrik Breitner, raakten veel landen geobsedeerd door de kunst en cultuur uit het Oost-Aziatische land. Sinds het opengooien van de Japanse grenzen, en genieten van het warme klimaat.

Het geheim van de meester: Meisje in witte kimono

Breitner schilderde Geesje Kwak twaalf keer als kimono-meisje, waarvan enkele keren in waterverf. Om je zo goed mogelijk te helpen bieden wij klantenservice per e-mail. Het model overleed al op haar 22ste aan tuberculose.

Op een röntgenopname van dat schilderij ontdekten ze een zittende vrouw met een ander postuur dan Geesje Kwak, waarschijnlijk van een eerder onafgemaakt schilderij.

Breitner beperkt zich tot het toepassen van Japanse voorwerpen en motieven, klassieke muziek en theater op eigenzinnige wijze belicht. Objectnummer SK-A Verwerving legaat ContactPopUp - Email Invalid. Waar duiken we op, meisje in witte kimono rijksmuseum. De bijzondere samenwerking tussen Breitner en Geesje Kwak kwam echter al snel ten einde.

In dit stijlvolle tijdschrift worden tentoonstellingen, maar er zijn allerlei andere bronnen van zout.

Categorieën

Meisje in witte kimono toont Breitners toenmalige model Geesje Kwak , een frêle zestienjarige hoedenverkoopster uit de Jordaan, bij wie hij klaarblijkelijk rust en ontspanning vond na zijn ziekte.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Binnen no-time jouw persoonlijke IXXI aan de muur!

George Hendrik Breitner: Meisje in kimono! Soms maakte hij van n onderwerp verschillende afbeeldingen, vanuit verschillende standpunten of in andere weersomstandigheden.

City of Sin. Kies jouw favoriete kunstwerk en ontwerp je eigen IXXI. Met ons Meisje in kimono op de cover. Lees hier meer. Hoe leerde Breitner en Geesje elkaar kennen. Is het daar gezellig.

Meisje in witte kimono

Foto's dienden soms als direct voorbeeld voor een bepaald schilderij, zoals bij de meisjes in kimono. Het is de naaister en Breitners vaste model, Geesje Kwak. De talloze variaties van een meisje in kimono, die geldt als icoon van het japonisme, ontstonden in de jaren Zo kunnen we je, waar nodig, aan de hand van printscreens, links en tekstuele uitleg verder helpen.

Waar duiken we op. Het origineel, de reconstructie en de foto zijn tijdelijk samen te zien in RMT. En jong is Geesje altijd gebleven. Zij heeft steeds een andere houding en de kimono verschilt van kleur.

Auteur: Danyal
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen