Rondleiding regeringsgebouwen den haag

Oorspronkelijk was dit een prieel voor de graven van Holland. Kijk daarom op de site. Matig 2.

Frans 1. Als onderdeel van een stadswandeling kom je hier langs op het binnenhof. Oorspronkelijk is deze zaal gebouwd als ontvangstruimte, in opdracht van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Het Binnenhof in Den Haag. De moeite waard.

De rest is geschiedenis, rondleiding regeringsgebouwen den haag, want sinds die tijd is het Binnenhof vrijwel onafgebroken het centrum van de macht in Nederland geweest. Door op de website te klikken of door erop te navigeren, ga je akkoord met ons gebruik van cookies. Uw recensie: licht hier uw beoordeling toe. Met veel aandacht voor de jonge kinderen legt de gids uit hoe de Koning, de regering en het Wandelen of een fietstocht.

Het vergulde beeldje gemaakt door kunstenaar L.

  • Direct naar de inhoud Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar het zoekveld Direct naar het servicemenu. Een ontspannen vakantie in eigen land begint hier!
  • De Hofvijver werd door graaf Aalbrecht in de 14e eeuw rechthoekig gemaakt. Copyright © Hotspot Holland - Vakantie in eigen land?

Geschiedenis

Matig 2. Oorspronkelijk was dit een prieel voor de graven van Holland. En dat gaat ver terug, met wereldwijd het oudste parlementsgebouw wat nog steeds in gebruik is. Historie: Door de eeuwen heen is het Haagse Binnenhof het centrum geweest van het staatkundig leven in Nederland en dat is het nu nog. Meer info.

  • U krijgt een rondleiding door de Ridderzaal en de Tweede Kamer.
  • Gemiddeld 9. Het Binnenhof in Den Haag.

Kinderboekenmuseum Den Haag In een straal van ca. Eerste kamer Iets verderop vergadert de Eerste kamer. Tot circa was het Binnenhof nog omgeven door een slotgracht en alleen toegankelijk via bruggen.

Klik hier en vraag uw inlog gegevens op. Laat weten waar je rondleiding regeringsgebouwen den haag en wij vertellen welke dingen er in jouw buurt te doen zijn.

Fietsroutes in de buurt

Direct naar de inhoud Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar het zoekveld Direct naar het servicemenu. Op feestdagen zijn we gesloten. Via het beroemde toegangspoortje op het historische Binnenhof stap je midden in het hart van onze democratie.

Klik hier om te tweeten. Wat je wilt zien, bepaalt op welke dag je de rondleiding gaat volgen. Nederlands Japans 2. Home Contact en bezoek. De prachtige balzaal werd tijdens de Franse overheersing geheel onttakeld en als militair instituut gebruikt. De rest is rondleiding regeringsgebouwen den haag, want sinds die tijd is het Binnenhof vrijwel onafgebroken het centrum van de macht in Nederland geweest.

In kwamen in totaal Fontein Midden op het Binnenhof staat een neogotische fontein naar een ontwerp van P. Sinds dinsdag 26 september kunnen schoolklassen een virtueel bezoek brengen aan de Tweede Kamer. Een overzicht van het actuele aanbod ziet u in ons reserveringssysteem, waar u ook online de tickets kunt bestellen.

Rondleiding Regeringsgebouwen. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen te beheren. Deze vergaderingen vinden plaats op de dinsdag! Oorspronkelijk als feestpaleis voor de grafelijke hof. Rondleiding regeringsgebouwen den haag filters. Aan de rand van het Binnenhof was het Torentje oorspronkelijk als zomerprieel voor de graven van Holland bedoeld. Vind tickets en tours.

Den Haag / Rotterdam

Leuke plek. Ben jij hier ook geweest? TripAdvisor LLC is niet aansprakelijk voor de inhoud op externe websites.

De thuiskomst zal ropnd Wat je wilt zien, bepaalt op welke dag je de rondleiding gaat volgen. Klik hier om te tweeten.

Auteur: Constant
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen